Beste deelnemers,

In de aanloop naar de GO Color! hebben wij verschillende vragen over het evenement gekregen. Hier delen wij deze vragen met jullie en natuurlijk de antwoorden daarbij. Heb je nog andere vragen? Stuur ons jouw vraag via info@wegotogether.nl

  1. Algemene informatie

Wat is de GO Color?

De GO Color! is een plezierloop waarbij deelnemers dansend, zingend en springend de leukste 5 km loop afleggen. Langs de route wordt je feestelijk gekleurd met poeder bij verschillende kleurpunten, waarna je bij de finish als een held wordt onthaald!

Is er een leeftijdsgrens voor de jonge lopers?

Er zijn geen leeftijdsgrenzen. Zolang je de 5 km kan hardlopen, joggen of wandelen, mag iedereen meedoen!

Kinderen tot 12 jaar lopen natuurlijk samen met een begeleider. Neem je papa en mama mee om samen te lopen!

Moet ik een getrainde loper zijn om mee te kunnen doen?

Nee! Het gaat bij de GO Color! niet om de snelste tijd. Het gaat deze dag om het beleven van een te gekke kleurrijke dag met familie en vrienden. Je mag rennen, wandelen, huppelen, dansen, jij mag kiezen!

Er is wel  één regel waar iedereen zich aan moet houden: wandelaars rechts, renners links!

Wordt er een tijdsregistratie gehouden?

Nee. Er wordt geen eindtijd geregistreerd voor de lopers. De loop start om 15.00 uur en eindigt als de laatste loper binnen is, uiterlijk om 17.30 uur. Daarna kunnen de deelnemers genieten van een feestelijk eindprogramma!

 

  1. Kleurpoeder

Waar is het kleurpoeder van gemaakt? Doet het pijn of kan ik er schade van oplopen?

Het poeder wordt gemaakt van natuurlijk gekleurd maïszetmeel. Het is niet schadelijk voor de gezondheid en geheel biologisch afbreekbaar.

Krijg ik het kleurpoeder uit mijn kleren en haren?

Wij hebben het kleurpoeder uitvoerig getest op kleding en haren. Het kleurpoeder is meestal goed te verwijderen. Net zoals alles dat vuil is; hoe eerder je wast, hoe beter! Wij raden je aan om kleren te dragen die vies mogen worden en die misschien wel een kleurtje kunnen gebruiken. Houd er rekening mee dat het kleurpoeder lastiger uit te wassen is op plekken waar je kunt zweten. De organisatie van de GO Color is niet aansprakelijk voor eventuele kleuren die niet goed uitgewassen kunnen worden.

Wanneer je wat babyolie aanbrengt op je haar was je het poeder er makkelijker uit! Je kunt ook een petje of een bandana dragen tijdens het evenement.

Wat is het effect van het kleurpoeder op je ogen en je ademhaling?

Het kleurpoeder bestaat uit biologisch maïszetmeel. Het is volledig VEILIG. Zoals met alle soorten stof wil je deze natuurlijk zoveel mogelijk uit je ogen houden. Het dragen van een (zonne)bril is daarmee een uitkomst. Ook zullen onze vrijwilligers er rekening mee houden dat zij niet op ooghoogte gooien.

Deelnemers met lenzen raden wij sterk aan bescherming in de vorm van een (zonne/veiligheids)bril te dragen!

Deelnemers met astma raden wij sterk aan een mondkapje of bandana te dragen!

Kan ik een telefoon of camera meenemen om foto’s te maken?

Ja dat kan. Je kunt de hele dag door te gekke en kleurrijke foto’s nemen als aandenken! Bescherm je camera en/of telefoon echter wel tegen het verfpoeder door deze tussendoor bijvoorbeeld in een afsluitbaar zakje te doen.

Is er een mogelijkheid om mij na afloop schoon te maken?

Wij hebben op het evenemententerrein een schoonmaakstation ingericht. Je kunt je schoon laten blazen! Met een goede afstofbeurt ben je nog niet 100% schoon, maar je bent schoon genoeg om naar huis te gaan. Het is waarschijnlijk een leuk gezicht om al die gekleurde mensen over straat te zien gaan na de GO Color!

Kan het interieur van mijn auto vies worden van de kleurpoeder?

Neem voor de zekerheid handdoeken mee voor in de auto. Zie het als naar huis rijden in je natte zwembroek na een middagje zwemmen.

  1. Tickets

Wat ontvang ik bij aankoop van mijn ticket?

Na aankoop van je ticket ontvang je een email met je toegangsbewijs. Bewaar deze goed! Je ontvangt ook een startpakket met o.a. jouw startnummer, een nieuw GO Color! t-shirt en een zonnebril. Bij de finish ontvang je van ons een exclusieve medaille. De startpakketten worden NIET naar je verstuurd per post!! Het startpakket haal je op tijdens de préparty. Je ontvangt hiervan een bericht van ons. Je kunt jouw startpakket ook op de dag van het evenement bij de ingang ophalen.

Vergeet je E-ticket niet uit te printen en mee te nemen!!

Wat moet ik doen als ik mijn E-ticket(s) heb verwijderd, kwijt ben of een onjuist e-mailadres heb opgegeven?

Je kunt dan contact opnemen met Ticketscript via het contactformulier op de website van Ticketscript.

Is het mogelijk om je geld terug te krijgen na aanschaf van een ticket?

Dit is niet mogelijk. Zorg dat je zeker weet dat je mee wilt doen voordat je je inschrijft. Als je die dag onverhoopt verhinderd bent, kom dan in ieder geval tijdens de préparty even jouw startpakket afhalen om kennis te maken met ons!

  1. Goede doel

Is de GO Color een liefdadigheidsevenement?

Ja. Met jouw deelname geef jij steun! De opbrengst van de GO Color doneren wij namelijk aan goede doelen. Op de website van de GO Color kun je zien voor welk goed doel je meedoet! Op de website van de Stichting We GO Together (organisator van het evenement) vind je uitgebreide informatie over de verdeling van opbrengsten voor goede doelen.

  1. Weersomstandigheden

Wat als het slecht weer is op de dag van evenement?

Wij hopen er natuurlijk niet op, maar in geval van extreme wind, regen of storm kan het er toe leiden dat de planning tijdens het evenement vertraging oploopt of dat het evenement in zijn geheel wordt afgelast. Veiligheid gaat voor alles! Een alternatieve datum is al opgenomen in de planning; zaterdag 3 september 2016.

  1. Wat is er niet toegestaan?

Mag mijn hond meelopen?

Nee. Honden NIET TOEGESTAAN tijdens de loop of op het evenementterrein.

Mag ik mijn eigen consumpties meenemen naar de GO Color?

Nee, dit is niet toegestaan.

 

Onze partners

xsarus

©2017 GO Color is een initiatief van Stichting We Go Together
website door XSARUS i.s.m. Wurld